2021-07-08 13:46:09• hírek • Közlemény

Szlovákia bukaresti nagykövete érkezett munkalátogatásra Szatmár megyébe

Hivatalos munkalátogatásra érkezett csütörtökön Szatmár megyébe Karol Mistrik, a Szlovák Köztársaság bukaresti nagykövete, Adrian Miroslav Merka, a Romániai Szlovákok és Csehek Demokrata Szövetségének elnöke, parlamenti képviselő, illetve Miroslav Jabloncik, a Szlovák Köztársaság tiszteletbeli nagyváradi konzulja, akiket Altfatter Tamás prefektus, Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere fogadott.

A könnyed hangvételű találkozó során Pataki Csaba tanácselnök örömének adott hangot, amiért a nagykövet fontosnak tartotta meglátogatni megyénket. Elmondta: nagy potenciál van a szlovákiai Kassa régió és Szatmár megye közös fejlesztésében, határon átnyúló uniós pályázatok útján nemcsak a két térség gazdaságát, de a turizmust is fellendíthetjük.

Ugyanakkor miután megépül a Szatmárnémeti kerülőút és csatlakozik a magyarországi M49-es gyorsforgalmihoz és azon keresztül az M3-as autópályához, illetve Kassa is tagja lesz a Via Carpatica úthálózatnak, a számos európai célponttal rendelkező Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér is mindössze 2,5 órás távolságba kerül a szlovákiai régiótól.

A találkozó végén úgy a prefektus, mint a tanácselnök elmondta: Szatmár megye gazdasági, kulturális és turisztikai szempontból is nyitott Szlovákia irányába.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: